Aanpak laaggeletterdheid

Bent u volwassen en wilt u beter lezen en schrijven? U bent niet de enige. We schatten dat ongeveer 9000 mensen in de Kempengemeenten moeite hebben met lezen en schrijven. Daarom is er nu het DigiTaalhuis. Hier helpen mensen u ook met rekenen en de computer, als u wilt. U kunt eerst een afspraak maken om te kijken of u wel wilt. U kunt ook meteen met lessen beginnen. Het belangrijkste is, dat u er zin in heeft om beter te worden in taal. Of in rekenen, de computer en internet.

Het DigiTaalhuis is een samenwerking van Bibliotheek De Kempen, de Kempengemeenten, Stichting Lezen & Schrijven, Wél! en het Stercollege. We noemen het ‘project laaggeletterdheid’, maar u leert er dus ook beter rekenen en werken met de computer.

In het DigiTaalhuis werken professionals samen met vrijwilligers. De vrijwilligers kunnen zich verder scholen. De gemeenten Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden onderzoeken of het goed is ook een DigiTaalhuis in te richten.

Aan deze dienst zijn voor deelnemers geen kosten verbonden.

Wilt u meer weten over het DigiTaalhuis in Bergeijk? Of wilt u weten hoe ver het staat met het DigiTaalhuis in uw gemeente? Neem dan contact op met:

Wél! Welzijn de Kempen

Eikenburg 2
5521 HZ Eersel
Tel: 0497 – 514 746
info@welzijndekempen.nl

Bergeijk