Adviserend huisbezoek

Wordt u dit jaar 75 jaar en woont u in Bergeijk, Bladel, Eersel of Waalre? Dan ontvangt u van uw gemeente een brief met de vraag of u behoefte hebt aan een bezoek van een ouderenadviseur. Deze komt bij u langs en geeft u tips over tal van zaken. Bijvoorbeeld: welke voorzieningen zijn er in de gemeente en kan ik hier een beroep op doen? Hoe zorg ik dat mijn huis veilig is nu ik problemen met lopen heb? Wat verandert er financieel voor mij?

Ouderenadviseurs zijn op de hoogte van al dit soort zaken en kunnen u vrijblijvend en onafhankelijk advies geven. Dat is helemaal gericht op uw individuele situatie. Weten ze het antwoord op uw vraag zelf niet, dan weten ze bij wie u daarvoor wel terecht kan.

Let op: Adviserend huisbezoek is er om u te informeren en de weg te wijzen naar antwoorden en oplossingen. Adviserend huisbezoek is er niet om de problemen en knelpunten op te lossen.

Adviserend huisbezoek heeft twee doelen:

1. het geven van mondelinge en schriftelijke informatie over diverse regelingen, voorzieningen en activiteiten in de gemeente.
2. het signaleren van individuele en collectieve problemen, wensen en klachten.

Aan Adviserend huisbezoek zijn voor deelnemers geen kosten verbonden.

Meer informatie over Adviserend huisbezoek?

WÉL! Welzijn de Kempen
Eikenburg 2
5521 HZ Eersel
0497 514 747

Wél! organiseert Adviserend huisbezoek in de gemeenten Bergeijk – Bladel – Eersel – Waalre.

In Waalre werkt Wél! voor Adviserend huisbezoek samen met de gemeente Waalre en het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD).