Kempenrally doneert 4500 euro aan jonge mantelzorgers

Zondag 2 september vond weer de jaarlijkse KempenRally plaats, georganiseerd door Rotary Bladel‐ Reusel de Mierden.

Om 10.00 uur startten de deelnemers met hun bijzondere auto’s bij taverne d’n Ouwe Brandtoren in Reusel. Na een 200 kilometer lange autorit met onderweg een heerlijke lunch eindigde ze de dag bij restaurant Crijns in Bladel. Onder het genot van een hapje en drankje werd daar volop nagepraat over alle belevenissen van die dag.

Een gedeelte van het inschrijfgeld en opbrengsten van sponsoren komt ieder jaar ten goede aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het GOW Welzijnswerk en dan specifiek de jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een familielid die in de directe omgeving van het gezin woont en die intensieve zorg nodig heeft. Ze groeien hierdoor op met de zorg voor een ander waar ze zich veel zorgen om kunnen maken. Doordat er altijd veel aandacht uitgaat naar degene die zorg nodig heeft kan het wel eens zijn dat de andere gezinsleden wat minder aandacht krijgen.

Het GOW Welzijnswerk organiseert iedere maand een activiteit voor deze jongeren waarbij ontspanning en lotgenotencontact centraal staan. Daarnaast bestaan er gespreksgroepjes waarin de jongeren in een veilige omgeving met elkaar in gesprek gaan en een luisterend oor kunnen vinden bij de ander.

Wij zijn erg vereerd dat de Rotary de jonge mantelzorgers als goede doel heeft uitgeroepen. Met dit geld kunnen wij de jonge mantelzorgers activiteiten aan blijven bieden, maar ook investeren in voorlichting op o.a. scholen en bij zorgverleners. Wij zijn de Rotary hiervoor erg dankbaar.

Voor meer informatie over jonge mantelzorgers kunt u contact opnemen met het GOW Welzijnswerk via 0497‐514746 of info@gowwelzijnswerk.nl.

Related Posts

Wel!zijn de Kempen
Eikenburg 2
5521 HZ Eersel

T:  0497-514 746
E:  klik hier