Nieuwe Basistraining Thuisadministratie-vrijwilligers

In mei start weer een Basistraining voor nieuwe thuisadministratie-vrijwilligers bij Wél!zijn de Kempen.

Thuisadministratie-vrijwilligers van Wél!zijn de Kempen helpen mensen die moeite hebben om financieel rond te komen. Afhankelijk van de cliënt kan dit zaken inhouden als het ordenen van de administratie, het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen, het maken van een budget en het stellen van prioriteiten. De Basistraining bestaat uit een online-training van het Nibud en twee avond­bijeenkomsten op dinsdag  21 mei en dinsdag 4 juni, steeds van 19.00 tot 21.30 uur. Hierin zal groepsgewijs aandacht besteed worden aan de oorzaken en gevolgen van schulden, hoe een administratie op orde gebracht kan worden, wat wel en niet te doen in de respectvolle omgang met cliënten en staan we stil bij laaggeletterdheid. Deze bijeenkomsten vinden plaats in het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19, 5582 JV Waalre.

Wil jij je samen met andere vrijwilligers in de Kempen en Waalre inzetten om mensen te helpen om uit de financiële problemen te komen? Ben je sociaal betrokken, geïnteresseerd in financiële zaken, digitaal vaardig en bereid om mensen administratieve en praktische ondersteuning te bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze training kan dan ook een goede manier zijn om te ervaren wat dit vrijwilligerswerk inhoudt.

Wil je meedoen, meld je dan vóór 7 mei aan. Aanmelden kan via de website van ’t Cursushuys. Wil je meer informatie over deze training of over het vrijwilligerswerk neem dan contact op met John Vlassak (Coördinator Thuisadministratie van Wél!zijn de Kempen). Hij is bereikbaar via telefoonnummer 0497-514 746.

Of kijk op onze website: www.welzijndekempen.nl