Ondersteuning jonge mantelzorgers

Ben jij een jonge mantelzorger?

Dit zijn jongeren tot 24 jaar die opgroeien met een familielid (bijvoorbeeld moeder, broer of oma) die in de directe omgeving van het gezin woont en die intensieve zorg nodig heeft.

Er kan sprake zijn van een lichamelijke/psychische ziekte, een lichamelijke handicap, verslavingsproblematiek of  een verstandelijke beperking. Meestal gaat het om thuiswonende kinderen die fysiek samenwonen met het zieke gezinslid. Jonge mantelzorgers zorgen voor hun naaste door praktische of emotionele steun te geven, maken zich vaak zorgen over de zorgsituatie en komen daardoor zelf aandacht en zorg te kort.

Activiteiten
In de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel- De Mierden en Waalre organiseert Wél! Welzijn de Kempen maandelijkse activiteiten waar ontspanning, lotgenotencontact en het bieden van een uitlaatklep centraal staan. Bijvoorbeeld; bowlen, pizza’s maken, creatieve en sportieve activiteiten.
Het is voornamelijk bedoeld om een ontspannen avond te bieden, naast de mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen. Wél! welzijn de Kempen wil jonge mantelzorgers graag ondersteunen. Om te voorkomen dat je teveel van jezelf vraagt.
We bieden een luisterend oor en geven je graag informatie en advies.

Helpen is een groot woord. We organiseren leuke dingen voor jou en andere jonge mantelzorgers. We geven tips, beantwoorden vragen. Het belangrijkste is: we zijn er als je ons nodig hebt..

Aan deze dienst zijn voor deelnemers geen kosten verbonden.

Meer informatie over de ondersteuning van Jonge mantelzorgers?

Wél! Welzijn de Kempen
Eikenburg 2
5521 HZ Eersel
0497 514 747

Wél! ondersteunt Jonge mantelzorgers in de gemeenten Bergeijk | Bladel | Eersel | Reusel-De Mierden | Waalre